Στα Χανιά το σεμινάριο Ακαδημίας Καράτε

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τους 2 καλύτερους Καρατέκα του κόσμου, αφενός τον αρχηγό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Shotokan Karate International Kancho Nobuaki Kanazawa, και αφετέρου τον αρχηγό εκπαιδευτή κόσμου Shuseki Shihan Manabu Murakami από την Ιαπωνία, καθώς και τους αρχηγούς εκπαιδευτές από 5 χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ουκρανία, Πορτογαλία), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή -30 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου-  στο Κλειστό στάδιο Κλαδισού Χανίων. 11 αθλητές από όλες τις χώρες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Στο σεμινάριο θα ανακοινωθούν και 22 Χανιώτες αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο  πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην πόλη GYOR της Ουγγαρίας! Αξιοσημείωτο πως για πρώτη φορά θα υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός αθλητών στην Εθνική μας ομάδα από ένα μόνο σωματείο!

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής:

Αναλυτικά, το προπονητικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:

  • Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 17:00 – 20:00
  • Σάββατο 1 Ιουλίου 09:00 – 12:00
  • Κυριακή 2 Ιουλίου 09:00 – 12:00

Οι συμμετέχοντες

Στο λόγω σεμινάριο αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 300 υψηλόβαθμοι καρατέκα από όλη την Ελλάδα καθώς και ασκούμενοι στην τέχνη από όλη την Ευρώπη. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να ξεπεράσει τους 500 συμπεριλαμβανομένων πολλών αθλητών μελών από σωματεία της Κρήτης.

Ο Διοργανωτής

Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΑΤΕ ΧΑΝΙΩΝ» με έτος ίδρυσης το 2002 και έδρα τα Χανιά Κρήτης, είναι ένα αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ασκούμενων, την καλλιέργεια μυαλού και πνεύματος μέσω της πολεμικής τέχνης του Καράτε, και συγκεκριμένα του παραδοσιακού στυλ Shotokan.

Η Ακαδημία είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (Αρ. Μητ. 391), Αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΦΤ36) καθώς και επίσημο μέλος των Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σότοκαν Καράτε SKIF (SKIEF-GR20).

Κατά την εικοσαετή λειτουργία του συλλόγου έχουν διακριθεί εκατοντάδες αθλητές σε τοπικό αλλά και δεκάδες σε εθνικό επίπεδο! Αρκετοί αθλητές έχουν μοριοδοτηθεί για την εισαγωγή τους στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αλλά και ο εκπαιδευτής της Ακαδημίας Καράτε Χανίων Παναγιώτης Γατίδης την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές κατέχει τον τίτλο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλητή Καράτε στην κατηγορία των Masters (European Shotokan Karate Championship, Nederland 2022).

Με γνώμονα πάντα την εξέλιξη των χαρακτήρων και θέλοντας να φέρουμε και να κρατήσουμε παιδιά και εφήβους στον υγιή αθλητισμό διοργανώνουμε μία πρωτοφανή διοργάνωση όχι μόνο για τα Ελληνικά αλλά και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, στην πόλη των Χανίων!

Η Ελληνική Οργάνωση Shotokan Karate αριθμεί αυτή την στιγμή 38 αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία ενώ άλλα 11 βρίσκονται στην διαδικασία ένταξης. Επικεφαλής είναι οι δάσκαλοι Νικήτας Ζαρουχλιώτης και Keyvan Ghazi, οι οποίοι κατέχουν 8 dan από την Ιαπωνία, βαθμός που είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η οργάνωση  είναι η μεγαλύτερη οργάνωση Shotokan παγκοσμίως με παρουσία σε 117 χώρες μέλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος