Στα Χανιά οι Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας – Στο επίκεντρο τα λιμενικά έργα

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή πραγματοποίησαν, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Αθηνά Φωκά.

Στα Χανιά οι Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας – Στο επίκεντρο τα λιμενικά έργα

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θεσμικούς φορείς, με σκοπό την παρακολούθηση της πορείας του κυβερνητικού έργου και την ενημέρωση στους τομείς της θαλάσσιας πολιτικής, της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, των προγραμμάτων διαχείρισης υδάτων και λιμενικών υποδομών στα νησιά και επενδύσεων μέσω ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως οι λιμενικές υποδομές, τα προγραμματιζόμενα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και άλλα έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου, καθώς και θέματα εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου.

Επίσης, συζητήθηκε η προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης, όπου οι Γενικοί Γραμματείς ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης για την χρηματοδότηση της

Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού από το ΠΕΠ Κρήτης, ενώ έγινε αναφορά και στα ενημερωτικά προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προώθηση του ναυτικού επαγγέλματος.

Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των Γενικών Γραμματέων και της Περιφέρειας Κρήτης για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό των δράσεων του Υπουργείου στην Π.Ε. Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος