Στα επίπεδα του 2019 το τουριστικό ρεύμα από την Τσεχία προς την Κρήτη

Με τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας Γιακούμπ Καρφίκ στην Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στα επίπεδα του 2019 το τουριστικό ρεύμα από την Τσεχία προς την Κρήτη

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών και το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι πολίτες της Τσεχίας για την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό. Όπως ανέφερε ο Τσέχος Πρέσβης, τα στατιστικά στοιχεία της φετινής τουριστικής χρονιάς μαρτυρούν πως η τσεχική τουριστική αγορά κινήθηκε προς την Κρήτη με αυξημένο ενδιαφέρον και οι επισκέπτες έφτασαν σε απόλυτους αριθμούς εκείνους που ήρθαν το 2019 στο νησί, παρά το γεγονός πως η τουριστική σεζόν ήταν μικρότερη.

Στα επίπεδα του 2019 το τουριστικό ρεύμα από την Τσεχία προς την Κρήτη

Αυτό, όπως τονίστηκε από τον Σταύρο Αρναουτάκη αποτελεί μια εξαιρετικά θετική προοπτική για την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Τσεχία προς την Κρήτη, την οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης και οι τοπικοί φορείς.

Ο πολιτισμός και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον προκαλούν έντονο ενδιαφέρον στους Τσέχους τουρίστες ενώ αναζητούν όλο και περισσότερο τα προϊόντα της κρητικής διατροφής στις δικές τους αγορές, στοιχείο που θα βοηθήσει και στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων τα επόμενα χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος