Στ. Σεληνιωτάκης: Αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων στα Χανιά – Αναγκαία η στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών (ηχητικό)

Αύξηση της παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων και νεαρών ατόμων διαπιστώνεται στα Χανιά. Για το ανησυχητικό φαινόμενο, που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Στέλιος Σεληνιωτάκης.

Καλούμαστε να διαχειριστούμε ολοένα και περισσότερα και -συχνά- πιο δύσκολα περιστατικά, ανέφερε ο κ. Σεληνιωτάκης ο οποίος ταυτόχρονα έθιξε το ζήτημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στα Χανιά, αφού πολλοί είναι οι ένστολοι που συνταξιοδοτούνται, χωρίς να  αναπληρώνονται οι θέσεις τους.

Οι γονείς δεν πρέπει να εφησυχάζουν, ούτε να περιμένουν ότι τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους αφορούν κάποιους άλλους. Οι γονείς, οφείλουμε να είμαστε παρόντες στην οικογένεια, με πραγματικούς όρους, υπογράμμισε ο κ. Σεληνιωτάκης.

«Στα Χανιά έχουμε διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων καθώς και ενδοοικογενειακής βίας. Πρόκειται για μια γεωμετρική αύξηση των περιπτώσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αφού ο μέσος ημερήσιο όρος είναι 3-4. Οι ίδιοι οι γονείς δυστυχώς, καταφέρουμε να γίνουμε χειρότεροι από τους γονείς μας, παρά το γεγονός ότι σήμερα διαθέτουμε πολλά περισσότερα μέσα που μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την συμπεριφορά τους. Θεωρώ ότι δεν έχουμε καταφέρει να μάθουμε στα παιδιά να σέβονται τον συνομήλικό τους, τον καθηγητή τους, τον συνάνθρωπό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο μειωμένος αριθμός αστυνομικών αλλά και έλλειψη προσωπικού  και σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως αυτός της υγείας, επιτείνουν τα αδιέξοδα.  Ο κ. Σεληνιωτάκης έφερε σαν παράδειγμα τα περιστατικά που με εισαγγελική εντολή παραπέμπονται για ψυχιατρική αξιολόγηση, κάτι που συχνά είναι ανέφικτο. Εκτός από τη μετακίνηση σε ψυχιατρικές δομές στην Κρήτη, μας έχει ζητηθεί να συνοδέψουμε άτομο στο Δρομοκαΐτειο, τόνισε.

Δεδομένης του αυξανόμενου αριθμού παραβατικότητας και βίας, αλλά και του γεγονότος ότι η Κρήτη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, πρέπει άμεσα να υπάρξει πρόσληψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και  στα Χανιά, κατέληξε ο Πρ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος