Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Νίκο Παπαδάκη (Παπαδή), Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στον Ιερό Ναό Αγιάς Μαγδαληνής, στη Χαλέπα Χανίων.
Μόλις λίγα μόλις μέτρα από την οικία του Εθνάρχη και έδρα του Ιδρύματος, πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες και απλοί πολίτες τον Χανίων, αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο ιστορικό και ερευνητή, που ταυτίστηκε με το έργο και το όραμά του, στην διάδοση της προσωπικότητας και της προσφοράς του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην κηδεία έδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, ο βουλευτής Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ερευνητές και ιστορικοί.

Μεταξύ των στεφάνων που απεστάλησαν, ξεχώρισαν αυτά του ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, των προκατόχων του κ. Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου και κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη και άλλων εκπροσώπων τοπικών και εθνικών θεσμικών φορέων και σωματείων. Η ταφή θα γίνει στον τόπο καταγωγής του εκλιπόντος, στον Βαμο Αποκορώνου.
Ρεπορτάζ: Περικλής Κουκλάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος