Σε έκτακτη σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη – Χαρδαλιά ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συμμετείχε ο Γ. Κουράκης

Την άμεση απόδοση των ΚΑΠ που προορίζονται για την κάλυψη δράσεων πολιτικής προστασίας που δεν έχουν αποδοθεί ακόμα στους Δήμους, ζήτησε κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με θέμα την προετοιμασία ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική αύξηση των πόρων.

Σε έκτακτη σύσκεψη με Χρυσοχοΐδη – Χαρδαλιά ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συμμετείχε ο Γ. ΚουράκηςΣτην συντονιστική σύσκεψη, προΐστατο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, και συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νικ. Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασ. Παπαγεωργίου, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Πρόεδρος και τα μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και οι Πρόεδροι των ΠΕΔ όλης της χώρας.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ με τον καθαρισμό και αποψίλωση οικοπέδων ιδιωτών και τέθηκε η ανάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου. Επισήμανε ακόμα ότι πρέπει να υπάρξει άμεση στελέχωση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των Δήμων με το απαραίτητο προσωπικό (χειριστές, οδηγοί και άλλες ειδικότητες).

Τέλος, ο κ. Κουράκης δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη έγκαιρης διάθεσης και παρουσίας στην Κρήτη των αναγκαίων εναερίων πτητικών μέσων, που θεωρούνται απολύτως αναγκαία για την αντιπυρική προστασία της νήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος