Σε δύο φάσεις η επέλαση της κακοκαιρίας στην Κρήτη (ηχητικό)

Μια πολύ έντονη αέρια μάζα δημιουργεί μια δυναμική, η οποία θα έρθει σταδιακά και στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα σύστημα «έκπληξη» δηλώνουν οι μετεωρολόγοι, ο οποίοι συνιστούν στους πολίτες να μην παρασυρθούν από την ενδιάμεση ύφεση των φαινομένων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Σε δύο φάσεις η επέλαση της κακοκαιρίας στην Κρήτη (ηχητικό)

Εφόσον διατηρηθούν τα μετεωρολογικά δεδομένα, που δείχνουν ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει κυρίως την Τουρκία, η χώρα μας θα επηρεασθεί στη δεύτερη φάση.

Σε δύο φάσεις η επέλαση της κακοκαιρίας στην Κρήτη (ηχητικό)

Η επέλαση του νέου κύματος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, τόνισε στην ΕΡΤ Χανίων ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας. Σήμερα και αύριο, ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με δυτικούς ανέμους έντασης 4-5 μποφόρ και σποραδικές βροχοπτώσεις. Από το μεσημέρι του Σαββάτου, οι βροχοπτώσεις θα ενταθούν ξεκινώντας από τη Δυτική Κρήτη.

Το βράδυ του Σαββάτου θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις, ενώ θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 14 βαθμούς. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προσωρινά.

Την Κυριακή, μπορεί μεν να ξεκινήσει η ημέρα ομαλά, αλλά στη συνέχεια θα έχουμε σποραδικές χιονοπτώσεις σε υψόμετρο 800-1000 μέτρων, χιονόνερο και βροχοπτώσεις στα πεδινά, ενώ θα σημειωθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται να «χτυπήσει» την Κρήτη, από το μεσημέρι της Δευτέρας όπου θα έχουμε ενισχυμένους βοριάδες οι οποίοι δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεάσουν ακόμα και τις πτήσεις.

Τσουχτερό κρύο και πιθανότητα χιονοπτώσεων σε πεδινές και περιαστικές περιοχές αναμένονται από τους μετεωρολόγους την Τρίτη.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Λέκκα

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος