Ρέθυμνο: Θετική γνωμοδότηση του Δήμου Αμαρίου για τη ΜΠΕ του Υβριδικού Σταθμού στο φράγμα Ποταμών

Στη θετική γνωμοδότηση για τη τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Υβριδικού Σταθμού που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο φράγμα των Ποταμών προχώρησε με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου.

Ρέθυμνο: Θετική γνωμοδότηση του Δήμου Αμαρίου για τη ΜΠΕ του Υβριδικού Σταθμού στο φράγμα Ποταμών

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η νέα τροποποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αντιμετωπίζει πλήρως τις απαιτήσεις της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ότι αφορά το Υποέργο Α (Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας), ενώ παράλληλα, χωρίς να απαιτείται, προτείνει μικρή βελτίωση τροποποίησης του περιβαλλοντικά δανειοδοτημένου σχεδιασμού για το Υποέργο Β (Σύστημα Ελεγχόμενης Παραγωγής και Αποθήκευσης Ενέργειας).

Ρέθυμνο: Θετική γνωμοδότηση του Δήμου Αμαρίου για τη ΜΠΕ του Υβριδικού Σταθμού στο φράγμα Ποταμών

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του προς το σώμα, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, επισήμανε τη σημασία ενεργειακής αξιοποίησης του

φράγματος Ποταμών μέσω του έργου κατασκευής του Υβριδικού Σταθμού, το οποίο, όπως σημείωσε, αναμένεται να αναπτυχθεί στους Δήμους Αμαρίου, Ρεθύμνου και Σητείας, ως ένας συνδυασμός αιολικού πάρκου (Σητεία), υδροηλεκτρικού συστήματος παραγωγής ενέργειας (Αμάρι – φράγμα Ποταμών) και μιας λιμνοδεξαμενής όγκου 1.200.000 κ.μ. (Χάρκια Ρεθύμνου).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος