Ρέθυμνο: Σύσκεψη για έκτακτα μέτρα πυρασφάλειας (ηχητικό)

Έκτακτη σύσκεψη για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων πυρασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης με αφορμή την υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Λιονής.

Ρέθυμνο: Σύσκεψη για έκτακτα μέτρα πυρασφάλειας (ηχητικό)

Κατά τη διάρκεια συζητήθηκαν θέματα βέλτιστου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και επίσης αποφασίστηκε η αύξηση των περιπόλων πυρασφάλειας κατά τις δύσκολες ημέρες και ώρες, καθώς και η έκτακτη ενημέρωση του κοινού και τουριστών για την υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές, μέσω ανακοινώσεων, διανομής ενημερωτικού υλικού και τοποθέτησης σήμανσης κινδύνου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που παρατηρούνται το διάστημα αυτό, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Κατά τη σημερινή σύσκεψη, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε ό,τι αφορά στην αντιπυρική προστασία, συζητήθηκε η λήψη περαιτέρω μέτρων πυρασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, αν εκδηλωθούν πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει άμεση εντατικοποίηση των περιπόλων πυρασφάλειας ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές, αλλά και συνεχής ενημέρωση του κοινού».

Για την επικινδυνότητα των επόμενων ημερών, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου Νίκος Βότσογλου. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Λιονή Μαρία, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου, Πύραρχος Λάμπρος Κίτσιος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Ευάγγελος Αλεβυζάκης, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, κα Δέσποινα Σταματάκη , η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕΡ, κα Ελένη Ρανουτσάκη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΡ, κ. Νίκος Βότσογλου.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γ. Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος