Ρέθυμνο: Περιορισμένη πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα εμβόλια – Χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμών στην Κρήτη

Το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών σε όλη την Κρήτη καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ τα ποσοστά των εμβολιασμών σε όλο το νησί είναι χαμηλότερα του πανελλαδικού μέσου όρου.

Αυτά, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων στην εμβολιαστική διαδικασία.

Η χαμηλή συμμετοχή στο Ρέθυμνο αποδόθηκε τόσο στη ελλιπή ενημέρωση, όσο και στον επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος, αφού οι πολίτες δείχνουν δύσπιστοι ως προς τον εμβολιασμό.

Το πρόβλημα αυτό ωστόσο, επιτείνεται και από το γεγονός ότι στο Νομό Ρεθύμνου δεν υπάρχει πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα εμβόλια, καθώς στα Κέντρα Υγείας Ρεθύμνου, Σπηλίου και Αγίας Φωτεινής γίνονται εμβολιασμοί με Astra Zeneca, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο ΤΟ.Μ.Υ. και στο Κέντρο Υγείας Περάματος Pfizer και το μονοδοσικό της Johnson μόνο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Με έγγραφό της προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης θα μεταφέρει όλους τους παραπάνω προβληματισμούς ζητώντας τη διάθεση όλων των εμβολίων σε όλες τις εμβολιαστικές γραμμές του Νομού. Ταυτόχρονα θα ζητηθεί η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής σε επίπεδο Κρήτης, που θα απαντά σε ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό.

Επίσης προγραμματίζεται εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στα τοπικά ΜΜΕ ενώ σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα ξεκινήσει ενημέρωση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για τον εμβολιασμό και καταγραφή όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρος Βαμβακάς, ο Υποδιευθυντής της 7ης ΥΠΕ, Δημήτρης Αγαπίου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Ελευθέριος Μαρκάκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, κ. Γεώργιος Στεφανάκης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης, ο Συντονιστής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόεδρος ΣΥΓΕΝΙΑΡ, Κωνσταντίνος Χλίβερος , η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕΡ, Μαρία Καββάλου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου, κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, Αμαρίου, Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, Μυλοποτάμου, Μιχαήλ Σωπασής, Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Χαραλαμπάκης και Ανωγείων, Μανώλης Κοντογιάννης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος