Στον Νικόλαο Σταμπολίδη, Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας θα απονεμηθεί το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΗΧΩΡΙΔΗ» για το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης»-Ωδείο, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Το βραβείο θα απονείμει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Λ. Ζώρας.
Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος θα δώσει διάλεξη με θέμα: “Παίδευση, παιδεία και αρχαιολογική πράξη”.
Το βραβείο θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης το έτος 1999 προς τιμήν του καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος Στέλιου Πηχωρίδη που χάθηκε πρόωρα και ο οποίος εκπροσώπησε, με υποδειγματικό τρόπο, την έννοια του πανεπιστημιακού δασκάλου.
Σκοπός του βραβείου είναι να υπογραμμίσει την έμφαση που οφείλει να αποδίδει στην πανεπιστημιακή διδασκαλία κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο και να επιβραβεύει ταυτόχρονα εκείνα από τα μέλη του που υπηρετούν αυτό το ιδανικό με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος