Ρέθυμνο: Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο με αίτημα τη στήριξή του. Η γιατρός Ε. Ιωαννίδου στην ΕΡΤ Χανίων(ηχητικό)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από τις 11 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού, έχει προχωρήσει και σε στάση εργασίας έως τις 2μ.μ. με αφορμή την παραίτηση της Ελένης Ιωαννίδου, Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής.

Η κα Ιωαννίδου, σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα, γνωστοποίησε ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση γιατί όπως η ίδια αναφέρει «δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης αυτής της κατάστασης, το οποίο μου έγινε σαφές μετά από τη συνάντηση με τον διοικητή της ΥΠΕ παρουσία του διοικητή του νοσοκομείου, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο σταθερής μετακίνησης γιατρού στην κλινική μας, κανένα σχέδιο κινήτρων, καμία προκήρυξη θέσης ή οποιασδήποτε μόνιμης λύσης, αλλά θα συνεχίσει το καθεστώς των αποσπασματικών μετακινήσεων της τελευταίας στιγμής κάθε μήνα για εφημερίες».

Στις επτά το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία καλούνται οι αυτοδιοικητικοί φορείς, οι βουλευτές και πρωτοβάθμια σωματεία.

Παράλληλα εκφράζεται ανησυχία για ντόμινο παραιτήσεων, αφού σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Γ. Σαριδάκης είπε, πως υπέβαλλε την παραίτησή του ένας γιατρός της Πνευμονολογικής Κλινικής και ένας ειδικευόμενος της Παθολογικής.

Ο κ. Σαριδάκης εξέφρασε το φόβο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις γιατρών, αν δεν γίνει κάτι να αναστραφεί η κατάσταση στο νοσοκομείο, εάν δεν δοθούν κίνητρα σε γιατρούς ώστε να το επιλέξουν και να το στελεχώσουν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης «Η συνέχιση της λογικής του «κλείνω με μπαλώματα» θα επιφέρει και άλλες παραιτήσεις. Το νοσοκομείο είναι πλέον απωθητικό για νέο προσωπικό. Η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί σε βασικές κλινικές και τμήματα θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του δημόσιου νοσοκομείου Ρεθύμνου».

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου:
Ανακοίνωση Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η κ. Ελένη Ιωαννίδου. Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος