Ρέθυμνο: Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών των σχολών του Ρεθύμνου στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου.

Η εκδήλωση αυτή εγκαινίασε ένα νέο θεσμό, την εβδομάδα υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης με το Δήμο Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων που θα λάβουν χώρα μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.
Ρέθυμνο: Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πάνω από 500 φοιτητές και φοιτήτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή Δ. Μυλωνάκη, ο οποίος υπογράμμισε το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας θεσμός έρευνας και διάχυσης της επιστημονικής γνώσης και αγκαλιάζει από κοινού με το Δήμο Ρεθύμνης όλες τις πτυχές της ζωής του νέου φοιτητή.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης προέτρεψε τους νέους φοιτητές να μην διστάσουν να ρωτήσουν για θέματα που αφορούν στην φοιτητική ζωή, και τους βεβαίωσε ότι το Ίδρυμα είναι στη διάθεση τους για θέματα που αφορούν στις σπουδές, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην μετακίνηση τους για σπουδές ή πρακτική άσκηση σε καταξιωμένα ιδρύματα του εξωτερικού, στη συμβουλευτική σε θέματα που ίσως τον απασχολούν αλλά και στην ένταξη τους σε ομάδες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλα.
Ρέθυμνο: Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου ΚρήτηςΧαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Γ. Μ. Κοντάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κ. Μ. Λιονή και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γ. Μαρινάκης.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδι και μουσική από την κ. Μ. Βιτώρου, τον κ. Γ. Κιαγιαδάκη, την ομάδα ρυθμού και κρουστών, η οποία συνεργάζεται με το Εργαστήρι Θεάτρου, Μουσικής, Κινηματογράφου του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΠΚ και εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γ. Παπατζανή, τον Δ. Ζαχαριουδάκη και την Ανθή Φουρκή καθώς και από τον Φοιτητικό Ραδιοφωνικό Σταθμό, στο Ρέθυμνο, «Ματζόρε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος