Ρέθυμνο: Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των συμπολιτών σε θέματα Ψυχικής Υγείας, προγραμματίζουν το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας καθώς και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Κ.οι.ΣΠΕ Ρεθύμνου.Με κεντρικό μήνυμα « Αποστιγματοποίηση, ίσες ευκαιρίες, φροντίδα», οι διοργανωτές προσκαλούν τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις που στοχεύουν στην αποδόμηση των στερεοτύπων που περιβάλλουν την ψυχική ασθένεια και στην αντιμετώπιση των πασχόντων συνανθρώπων μας με σεβασμό και στοργή.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν:
Εικαστικά δρώμενα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, κατά το χρονικό διάστημα 10.00 το πρωϊ με 13.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία 4ων Μαρτύρων. Οι προγραμματισμένες δράσεις είναι σχεδιασμένες με τρόπο ώστε να μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτές ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.
Ημερίδα, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, 18.00-20.00, στο Σπίτι του Πολιτισμού, όπου καταρτισμένοι επιστήμονες θέτουν προβληματισμούς στο πλαίσιο διαλογικής συζήτησης με επίκεντρο το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει τους πάσχοντες στον εργασιακό και κοινωνικό τους χώρο και διερευνούν τρόπους εξάλειψής του. Οι εργασίες της Ημερίδας θα λήξουν με την καλλιτεχνική συνδρομή της θεατρικής Ομάδας Αψέντη του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ρεθύμνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος