Εγκαινιάζεται το Κέντρο Ερευνών και Μελετών Πανεπιστημίου Κρήτης

Την Δευτέρα 8 Μαΐου στις 17:30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Ερευνών και Μελετών (Κ.Ε.ΜΕ.) για τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες Αγωγής.

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Ερευνών και Μελετών Πανεπιστημίου ΚρήτηςΣτο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: “Research Centers, Projects and Synergies” (Αίθουσα Συγκλήτου, Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, 09.45 – 14.30), καθώς και Ελεύθερη Περιήγηση στους χώρους του Κ.Ε.ΜΕ. 15.30 – 17.30 και 18.50 – 20.00). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Λ. Ζώρα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, της Διευθύντριας του Κ.Ε.ΜΕ., Καθηγήτριας Μαρίας Κούση, του Δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη, του Αν. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αν. Καθηγητή Κωνσταντίνο Σπανουδάκη και του Αν. Διευθυντή του Κ.Ε.Μ.Ε., Καθηγητή Νίκου Παπαδάκη.

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Ερευνών και Μελετών Πανεπιστημίου ΚρήτηςΣτις εκδηλώσεις των εγκαινίων θα συμμετάσχουν με ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα ο Καθηγητής Andy Green, Διευθυντής του ESRC- funded Research Centre “LLAKES” του University College London και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, ο Δρ Λουκάς Ζαχείλας, Head of the VET Department του CEDEFOP (Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), ο Δρ Πάνος Λιβεράκος, Senior Expert στο Regional Hub for Civil Service του UNDP (Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη), ο Ομότιμος Καθηγητής Μιχάλης Δαμανάκης, πρ. Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, κος Γιώργος Αλεξάκης.

To Κέντρο αποτελεί αυτόνομη, ενιαία, διεπιστημονική ερευνητική μονάδα, εποπτευόμενη από τη Σύγκλητο με στόχο να προάγει την έρευνα στις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες της Αγωγής και να εκπονεί μελέτες για λογαριασμό τρίτων.

Στο Κ.Ε.ΜΕ. εντάσσονται: Ερευνητικά Εργαστήρια, Ερευνητικά Προγράμματα ομάδων ή μεμονωμένων ερευνητών, καθώς και αυτοχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, τα οποία συνδέονται με τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες της Αγωγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος