Ρέθυμνο: Διαδικτυακό σεμινάριο για την τρισδιάστατη εκτύπωση στην εκπαίδευση

Το πιλοτικό επιμορφωτικό σεμινάριο (JSTE) για την εισαγωγή και χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα «3D Printing in VET» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από το ΚΕΚΑΠΕΡ-Περιφέρειας Κρήτης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + φιλοξένησε στο επιμορφωτικό σεμινάριο τριάντα τρεις συμμετέχοντες από 6 χώρες με εμπειρία στον τομέα αυτόν. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών, των επιμέρους ενοτήτων του προγράμματος, του εκπαιδευτικού υλικού και η αξιολόγησή του από όλους τους συμμετέχοντες. Μεταξύ αυτών που πραγματεύεται το πρόγραμμα είναι η παροχή γνώσεων και κατανόησης βασικών εννοιών σχετικά τη χρήση των υπολογιστών, οι βασικές αρχές για τα λειτουργικά συστήματα, το λογισμικό και τις περιφερειακές συσκευές καθώς και οι βασικές αρχές δικτύωσης, η τρισδιάστατη εκτύπωση με την ιστορική διαδρομή των τρισδιάστατων εκτυπωτών και την εξέλιξη τους καθώς και οι δυνατότητες που προσφέρουν, τα οφέλη της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην εκπαίδευση και παραδείγματα καλών πρακτικών, οι τρόποι επιλογής του κατάλληλου εκτυπωτή βάσει των αναγκών του εκπαιδευόμενου, οι τελευταίες τάσεις στην τρισδιάστατη εκτύπωση, τα ψηφιακά μοντέλα.

Επίσης παρουσιάστηκε το λογισμικό CAD που αφορά τη σχεδίαση αντικειμένων καθώς επίσης και η σχεδίαση και τα υλικά με τη χρήση λογισμικών CAD, όπως και τα μέρη του τρισδιάστατου εκτυπωτή, η εγκατάσταση και η συντήρησή του.

Εταίροι του προγράμματος είναι: το ΚΕΚΑΠΕΡ-Περιφέρειας Κρήτης ως συντονιστής εταίρος και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης (ΕΕLI) από την Ελλάδα, το Karlsruher Institut Fuer Technologie (KIT – Γερμανία), το Centro Internazionale per la Promozione Dell’ Educazione E Losviluppo Associazione (CEIPES – Ιταλία), το Escola de Tecnologias Inovacão e Criacão (ETIC – Πορτογαλία), το Universita Telematica Internazionale (UNINETTUNO – Ιταλία), το Wyzsza Szkola Ekonomii I Innowacji W Lublinie (WSEI – Πολωνία) και το Inercia Digital SL (INERCIA – Ισπανία).

Όλοι οι συμμετέχοντες πριν από την υλοποίηση του προγράμματος είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα που διατίθεται στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Πολωνικά και Ιταλικά. Η εκπαιδευτική αυτή πλατφόρμα δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του προγράμματος προκειμένου να έχουν πρόσβαση σ’ όλο το διαμορφούμενο αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθημάτων. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Η τρισδιάστατη εκτύπωση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα – 3D Printing in VET» ολοκληρώνεται το Νοέμβριο του 2021, όπου θα παρουσιαστούν και τα τελικά αποτελέσματα του έργου στο Ρέθυμνο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες των ενοτήτων του προγράμματος από την επίσημη ιστοσελίδα του σχεδίου: https://3dprintinginvet.eu/about-the-project/ και Facebook: https://www.facebook.com/3DPrintinginVET/.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ