Ρέθυμνο: “Αντίβαρο“ – Το μεγαλύτερο χειμερινό φεστιβάλ της Κρήτης (ηχητικό)

Με τους Γιώργη Μανωλάκη και Γιάννη Παπατζανή συνεχίζεται το 9ο Φεστιβάλ Αντίβαρο. Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο θεατράκι της οδού Κριτοβουλίδου στο Ρέθυμνο οι δυο μουσικοί μάς καλούν σε μια ξεχωριστή βραδιά, στο ύφος που τείνει να καθιερώσει για τον συγκεκριμένο χώρο το Αντίβαρο: προσεκτικά επιλεγμένες συνθέσεις, μυσταγωγική ατμόσφαιρα, συναυλιακή ακρόαση.

Ο Γιώργης Μανωλάκης εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αντίβαρο. Γόνος μουσικής οικογένειας, κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στον χώρο της μουσικής της Κρήτης με τους Χαΐνηδες. Από κει και πέρα οι ελληνικές και διεθνείς συνεργασίες του αποτελούν σταθμούς και βήματα που τον έχουν φέρει σταδιακά στην κορυφή, σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς, με διεθνούς φήμης δεξιοτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ρέθυμνο: “Αντίβαρο“ – Το μεγαλύτερο χειμερινό φεστιβάλ της Κρήτης (ηχητικό)

Μαζί του ο Γιάννης Παπατζανής, γνώριμος στους φίλους του Φεστιβάλ Αντίβαρο από τις εξαιρετικά επιτυχημένες συναυλίες με τον Ψαρογιώργη και τον Haig Yazdjian και με μια εξίσου σημαντική ελληνική και διεθνή καριέρα. Οι δυο τους υπόσχονται ένα πρόγραμμα που σέβεται και τιμά την μουσική παράδοση της Κρήτης, την ίδια στιγμή που την γονιμοποιεί, αξιοποιώντας ακούσματα της Ανατολικής Μεσογείου και τον αυτοσχεδιασμό, με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Ρέθυμνο: “Αντίβαρο“ – Το μεγαλύτερο χειμερινό φεστιβάλ της Κρήτης (ηχητικό)

Θεατρικές παραστάσεις:

Οι θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν στις 21 Μαρτίου 2024 με την πρώτη παράσταση του θεάτρου Αντίβαρο, που φέτος σκηνοθετεί η Βέρα Κασωτάκη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Αντίβαρο προσφέρει δωρεάν παράσταση για το κοινό με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας θεάτρου στις 27 Μαρτίου 2024 και στις 30, 31 Μαρτίου 2024 υποδέχεται «Το Τηλεφώνημα» του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη. Ακολουθούν η «Τουρκομερίτισσα» με την Λένα Ουζουνίδου και τον Δημήτρη Καρατζά στις 6 και 7 Απριλίου 2024, η «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου (13 και 14 Απριλίου), μια παράσταση που έρχεται από την Θεσσαλονίκη, η «Διάφανη» σε σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη, που παίζεται για 4η χρονιά στην Αθήνα (20 και 21 Απριλίου) και το Φεστιβάλ κλείνει με μια δεύτερη παραγωγή του θεάτρου Αντίβαρο, τον Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Μαριλένας Μελαχροινού, από τις 24 ως τις 28 Απριλίου 2024.

Ρέθυμνο: “Αντίβαρο“ – Το μεγαλύτερο χειμερινό φεστιβάλ της Κρήτης (ηχητικό)

Σήμερα, στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, επίκουρος καθηγητής θεατρικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μανώλης Σειραγάκης. Μετά από εννιά χρόνια, με ένδεκα εκδηλώσεις φέτος, το «Αντίβαρο» κατάφερε να είναι το μεγαλύτερο, πολυθεματικό, χειμερινό φεστιβάλ της Κρήτης, τονίζει ο καθηγητής και προσθέτει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον πολιτιστικό τομέα στην Κρήτη, το χειμώνα.

Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος