Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά σε τέσσερα καταστήματα στη Δημοτική Αγορά Χανίων – Η παρέμβαση του Δημάρχου (ηχητικό)

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας μέσα στη Δημοτική Αγορά Χανίων. Επί τόπου έσπευσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά σε τέσσερα καταστήματα  στη Δημοτική Αγορά Χανίων  – Η παρέμβαση του Δημάρχου (ηχητικό)

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε σε τέσσερα καταστήματα στην ανατολική πτέρυγα της Αγοράς.

Οι πυροσβέστες επιχείρησαν άμεσα, προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς.

Τελικά η φωτιά έσβησε προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Τα πατάρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ τα ισόγεια των καταστημάτων έχουν υποστεί σημαντικές φθορές τόσο από την πυρκαγιά, όσο και από την επιχείρηση κατάσβεσης.

Στο σημείο έσπευσε και ο Δήμαρχος Χανίων ο οποίος συνομίλησε με τους πληγέντες και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα επιχειρήσει να βρεί νέα προσωρινά σημεία για την λειτουργία τους, ενώ τα τεχνικά συνεργεία θα μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των φθορών.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της πλήρους ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς, τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Σημανδηράκης, ο οποίος τόνισε ότι ο ηλεκτρολογικός μηχανισμός είναι εξαιρετικά πεπαλαιωμένος και ως, εκ τούτου, εγκυμονεί κινδύνους. Τους επόμενους δύο μήνες, θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους το έργο ανάπλασης του ιστορικού χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αγορά λειτουργεί κανονικά.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημάρχου Χανίων στην ΕΡΤ Χανίων

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος