Πύρινο μέτωπο στο Κακοδίκι, στον Δ. Καντάνου – Σελίνου: Επιχειρούν 3 ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο – Εκκενώθηκαν οικισμοί (video)

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε στην Τοπική Κοινότητα Κακοδίκι στο Δήμο Καντάνου Σελίνου και συγκεκριμένα στη γειτονιά Καλλιθέα.

Πύρινο μέτωπο στο Κακοδίκι, στον Δ. Καντάνου – Σελίνου: Επιχειρούν 3  ελικόπτερα  και ένα αεροπλάνο – Εκκενώθηκαν οικισμοί  (video)

Από νωρίς εκκενώθηκαν σπίτια στους οικισμούς Κάδρο και Καλλιθέα, ενώ επιχειρούν και τα δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής από Χανιά και Ηράκλειο. Με παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη στον κ. Χαρδαλιά, πέταξε ένα ακόμα ελικόπτερο από Αθήνα, αλλά και ένα ρώσικο πυροσβεστικό αεροπλάνο, προκειμένου να συνδράμουν.

Στο μεταξύ εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους και ο οικισμός Σπανιάκος.

Το Κακοδίκι έχει την ιδιομορφία να είναι σκορπισμένες «γειτονιές» μέσα σε ελαιώνες και για αυτό γίνονται εκκενώσεις στην περιοχή, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος, Αντώνης Περράκης.
Σύμφωνα με τον κ. Περάκη η φωτιά κατακαίει ελαιόδεντρα μελίσσια και μεγάλες δασικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, υπάρχουν 10 τουλάχιστον εστίες. Ένα προς την Κάνδανο, ενώ ένα άλλο κατευθύνεται προς την Παλαιόχωρα.

«Η φωτιά σβήνει κατά τόπους, για να αναζωπυρωθεί μέσα σε λίγα λεπτα», τόνισε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ.Περάκης. Σύμφωνα με τον κ. Περάκη η φωτιά κατακαίει ελαιόδεντρα μελίσσια και μεγάλες δασικές εκτάσεις., ενώ το γεγονός ότι υπάρχουν πρίνοι και άλλα εύφλεκτα υλικά δυσκολεύει εξαιρετικά το έργο της κατάσβεσης».

“Το πύρινο μέτωπο έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και δασικές εκτάσεις. Έχουν καταστραφεί αρχαίοι ελαιώνες, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και κάτοικοι της περιοχής, που επιχειρούν να ανακόψουν τα πύρινα μέτωπα.

Συνολικά 43 πυροσβέστες και 3 πεζοπόρα τμήματα, με 14 πυροσβεστικά οχήματα δίνουν μάχη με τις φλόγες.
.

Πύρινο μέτωπο στο Κακοδίκι, στον Δ. Καντάνου – Σελίνου: Επιχειρούν 3  ελικόπτερα  και ένα αεροπλάνο – Εκκενώθηκαν οικισμοί  (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος