Ψηφιακά παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (video)

Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, σχεδίασαν Χωρο-ευαίσθητα Ψηφιακά Παιχνίδια Επαυξημένης Πραγματικότητας, με την χρήση κινητών συσκευών για 61 σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, με στόχο την ανάδειξη της υλικής και άυλης κληρονομιάς της Κρήτης.

Ψηφιακά παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (video)

Τα χωρο-ευαίσθητα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα για εξωτερικούς χώρους και αξιοποιούν τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα δυναμικής αλληλεπίδρασης με το φυσικό περιβάλλον. Το παιχνίδι εξελίσσεται λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του χρήστη στον χώρο, χρησιμοποιώντας κυρίως δορυφορικά συστήματα εντοπισμού θέσης τύπου GPS.

https://www.edivea.org/ody-reth.html

Σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των ΤΠΕ (e-Learning)».
Φορέας Υλοποίησης: Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε | «Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α].

Τα ψηφιακά παιγνίδια επαυξημένης πραγματικότητας, ανοιχτά και δωρεάν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς και επισκέπτες του νησιού.

Ιστότοπος: www.edivea.org

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος