Προβλήματα στο λιμάνι της Σούδας και στην ηλεκτροδότηση έφεραν οι θυελλώδεις άνεμοι στα Χανιά

Μεγάλη δυσκολία στην πρόσδεση των πλοίων στο λιμάνι της Σούδας προκάλεσαν σήμερα Τρίτη οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από χθες στα Χανιά.

Στο μεταξύ, η πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου Ro-Ro «Πελαγίτης» στον προβλήτα προκάλεσε ζημιές, ενώ χρειάστηκε η χρήση ρυμουλκών προκειμένου να αποκολληθεί το πλοίο.

Το πλοίο των Μινωικών Γραμμών παρέμεινε για αρκετές ώρες στα ανοιχτά του λιμανιού, μέχρι να καταφέρει να προσεγγίσει τον προβλήτα και να δέσει χωρίς απρόοπτα.

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση

Οι θυελλώδεις άνεμοι, που κατάφεραν να λυγίσουν μεγάλη κεραία στο Κέντρο Εκπομπής της Μαλάξας, οδήγησαν την πτώση πέντε στύλων ηλεκτροδότησης προκαλώντας black out σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στα Κεραμειά, στο Σταλό, στο Κόκκινο Χωριό Αποκορώνου, στη Σούδα, τα Τσικαλαριά, στο Αρώνι Ακρωτηρίου και στην ίδια περιοχή από το Πυθάρι μέχρι τις Στέρνες και το Μαράθι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να αποκαθίστανται οι βλάβες το δυνατόν συντομότερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος