Πρωτοβουλίες για την στήριξη των ατόμων με οπτική αναπηρία από την Περιφέρεια Κρήτης (βίντεο)

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν την Πέμπτη η διοικήτρια και πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Σοφία Χαμονικολάου, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Παναγιώτη Μαρκοστάμο και τον αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης του Πανελληνίου Συνδέσμου, Μενέλαο Μαρκοδημητράκη, αναδεικνύοντας τον ουσιαστικό ρόλο της συνεργασίας του φορέα με την Περιφέρεια.

Στη διάρκεια της παρουσίας τους είχαν συνάντηση εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρο Βαμβακά και υπηρεσιακά στελέχη, ενώ συναντήθηκαν και με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση και τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών – ατόμων με οπτική αναπηρία. Η κ. Χαμονικολάου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη «για τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης στην υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης, που εφαρμόστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Ηράκλειο».

Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, μάλιστα, έγινε αξιολόγηση του προγράμματος/εφαρμογής που σχεδιάστηκε προς διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των ατόμων με οπτική αναπηρία, σχετικά με την ανεμπόδιστη πλοήγηση αυτών στα διοικητικά κτήρια της Περιφέρειας, ενώ τα δύο μέρη συμφώνησαν στην από κοινού συνεργασία στοχευμένων προγραμμάτων που αφορούν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των υπαλλήλων της Περιφέρειας σε θέματα εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία όρασης, την διάχυση της πληροφορίας γύρω από θέματα σχετικά με την οπτική αναπηρία, αλλά και γενικότερα, την δραστηριότητα και το σημαντικό έργο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκοστάμος αφού δοκίμασε το σύστημα που σχεδιάστηκε προς διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των ατόμων με οπτική αναπηρία στο κτίριο της Περιφέρειας δήλωσε. «Είναι πραγματικά ένα καινοτόμο σύστημα που εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή στην πρόσβαση και πάντα με στόχο την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωσή τους».

Όπως τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Αρναουτάκης, «ως Περιφέρεια Κρήτης επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία. Υπάρχουν πρωτοβουλίες και σημαντικές προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων που κατά καιρούς ανακύπτουν, και σημαντικά βήματα προς την καθολική προσβασιμότητα των συμπολιτών μας με οπτική αναπηρία».

Από την πλευρά του ο κ. Βαμβακάς υπογράμμισε πως «θα συνεχιστούν οι κοινές πρωτοβουλίες και προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης, που εφαρμόστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και θα εμπλουτιστούν οι δράσεις συνεργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος