Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς κρατούμενους στις αγροτικές φυλακές της Αγυιάς

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Χανίων και το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγυιάς έθεσαν τα θεμέλια μιας ξεχωριστής συνεργασίας, με στόχο την κάλυψη των έκτακτων εκπαιδευτικών αναγκών των αλλοδαπών κρατουμένων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. 

Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς κρατούμενους στις αγροτικές φυλακές της Αγυιάς

Πέρα από την υλοποίηση του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από την εκπαιδευτικό Ειρήνη Παντελάκη, οι στοχευμένες επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα των Κοινωνικών Λειτουργών του Κέντρου, Ρουμπίνης Γλυμιδάκη και Ζένιας Ζέτσεβα, συμβάλλουν στην προετοιμασία των αλλοδαπών κρατουμένων για την ομαλότερη επάνοδό τους στο κοινωνικό σύνολο και τη διευκόλυνση της κοινωνικής τους επανένταξης μετά την αποφυλάκισή τους.

Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς κρατούμενους στις αγροτικές φυλακές της Αγυιάς

Τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Φλεβάρη, παρουσία και της ψυχολόγου του ΚΕΜ, Χριστίνας Μπαλογιάννη, η οποία με τη σειρά της στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, όπου με στοχευμένη υποστήριξη και ενθάρρυνση ενισχύει τη συμμετοχή, προλαμβάνοντας τη διαρροή και δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα μάθησης, που ενδυναμώνει την προσωπική εξέλιξη των συμμετεχόντων.

Πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς κρατούμενους στις αγροτικές φυλακές της Αγυιάς

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην Κοινωνική Λειτουργό του Α. Κ. Κ. Αγιάς, Ζωή Χατζή, η οποία είναι η βασική συντονίστρια της δράσης. Η κα. Χατζή συμβάλλει καταλυτικά τόσο στην οργάνωση όσο και στην επιτυχή πορεία του εγχειρήματος, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και την ανθρώπινη προσέγγιση, που απαιτεί ένα τέτοιο ευαίσθητο πεδίο παρέμβασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος