Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαψεύδουν οι φοιτητές τις καταγγελίες του κοσμήτορα – Διαφοροποίηση της Πρυτανικής Αρχής; (audio)

Για διαστρέβλωση των γεγονότων και παράλειψη σημαντικών ζητημάτων, σε ότι αφορά την ανακοίνωση του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάνουν λόγο τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του εκπαιδευτικού ιδρύματος, που χθες (21/10) πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση για το θέμα.

Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαψεύδουν οι φοιτητές τις καταγγελίες του κοσμήτορα – Διαφοροποίηση της Πρυτανικής Αρχής; (audio)

«Η Κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των φοιτητών, του φοιτητικού συλλόγου και των αποφάσεών του. Είναι προφανές ότι οι κινητοποιήσεις του Φοιτητικού μας Συλλόγου ενάντια στην προσπάθεια εφαρμογής από καθηγητές και του Κοσμήτορα του ΗΜΜΥ ενός κατασταλτικού πειθαρχικού πλαισίου φίμωσης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των φοιτητών, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την Κοσμητεία αλλά και συνολικά το Ίδρυμα του Πολυτεχνείου Κρήτης», επισημαίνουν οι φοιτητές, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν ότι συμφοιτητές τους απειλήθηκαν από δύο καθηγητές.

Στην ίδια ανακοίνωση, οι φοιτητές κάνουν λόγο για «σαφείς αποστάσεις που τήρησε η Πρυτανεία σε ότι αφορά τόσο τη διαχείριση του θέματος όσο και την ανακοίνωση του Κοσμήτορα της συγκεκριμένης Σχολής κ. Καρυστινού, με γραπτή τοποθέτησή της, στην οποία επεσήμανε ότι «στο Ίδρυμα θα πρέπει να αναπτύσσεται πολιτικός λόγος και συνδικαλιστικές δράσεις ελεύθερα χωρίς τον φόβο πειθαρχικών διώξεων».

Σε ότι αφορά στην παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων στο γραφείο του κ. Καρυστινού -που ο ίδιος τη χαρακτηρίζει «ομηρεία», ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή:
«Οι ΦΣ ζήτησαν να ανακληθούν οι εκκλήσεις “απολογίας” του φοιτητή, και διαμαρτυρήθηκαν μαζικά σε κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου στο Γραφείο του Κοσμήτορα Καρυστινού την Πέμπτη 14/10. Η Κοσμητεία στην ανακοίνωσή της παρουσιάζει τέτοια δυσανεξία ως προς το φοιτητικό σύλλογο, τα όργανα και τις αποφάσεις του, που δεν διστάζει να παρουσιάζει μια μαζικότατη κινητοποίηση φοιτητών του φοιτητικού συλλόγου η οποία κλήθηκε με απόφαση του φοιτητικού συλλόγου ως «ομάδα που παρακωλύει την εκπαιδευτική διαδικασία» και να διασπείρει ανυπόστατες συκοφαντίες περί δήθεν «ομηρίας» και «αναγκαστικού εγκλεισμού»! Και αυτό μάλιστα αφού απέφευγε να συναντηθεί με το φοιτητικό σύλλογο και τους φοιτητές ή να απαντήσει στις καταγγελίες των φοιτητών κατά τη Σύγκλητο που έλαβε χώρα στις 13.10.2021. Ενώ μάλιστα στην ανακοίνωση της κοσμητείας δεν αναφέρεται καθόλου στη μαζική κινητοποίηση των φοιτητών την ημέρα της Συγκλήτου».

Σε συνέντευξη στην ΕΡΤ Χανίων, το μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Αποστόλου, μιλώντας για το περιστατικό και την ανακοίνωση της κοσμητείας, τόνισε ότι οι φοιτητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, που αφορούν σε συγχρωτισμό εκατοντάδων σπουδαστών στο εστιατόριο αλλά και στο αμφιθέατρο, αίθουσες που στάζει νερό, πολυήμερες διακοπές ηλεκτροδότησης και ύδρευσης στη φοιτητική εστία και τόνισε ότι θα ήταν καλύτερα εάν ο Κοσμήτορας, διάβαζε το περιεχόμενο της χειρόγραφης αφίσας, αντί να επιχειρεί να ασκήσει εξουσία στους φοιτητές.

Ακούστε τη συνέντευξή του κ. Αποστόλου στην ΕΡΤ Χανίων:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου

ΔΤ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΣ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος