Ποδηλατοπορεία στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου πραγματοποίησαν δεκάδες ποδηλάτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το απόγευμα της Τετάρτης. Οι ποδηλάτες των Χανίων για μια ακόμη φορά ζήτησαν μια φιλικότερη πόλη για ποδηλάτες, πεζούς και άτομα με αναπηρία.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος αναφέρθηκε στην επέκταση του ποδηλατόδρομου της Πειραιώς, ενώ σημείωσε ότι τμηματικά θα διαμορφωθούν και νέα τμήματα στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της συλλογικότητας ΠοδηΛάτρεις:
Ποδηλατούμε όλοι μαζί…
– για την ασφάλεια μας στο δρόμο
– για το περιβάλλον
– για την άθληση
– για την οικονομία
– για τον δημόσιο χώρο
– για μία καθαρή πόλη
– για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων τώρα που έχει επιτραπεί η εύκολη χάραξή τους
– για μία ανθρώπινη πόλη.
καλούμε όλους τους ποδηλάτες των Χανίων, τις συλλογικότητες για το δημόσιο χώρο και το περιβάλλον για μία βόλτα στην πόλη, που χαρούμενα, θα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας!
Ας δείξουμε στις αρχές ότι τα εκατοντάδες ποδήλατα που κυκλοφόρησαν με ασφάλεια στη διάρκεια του εγκλεισμού, δεν ήταν πυροτέχνημα και μία σύγχρονη πόλη με ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους, ευνοεί την κίνηση όλων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος