Παρέμβαση Βολουδάκη για τους εποχικούς εργάτες γης

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης το θέμα της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών του πρωτογενούς τομέα σε εποχικούς εργάτες γης.

Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα, με τον κ. Βολουδάκη να επισημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερες συμφωνίες με τρίτες χώρες, όπως η πρόσφατη του Υπουργείου Εξωτερικών με την Αίγυπτο, για την 9μηνη απασχόληση εργατών γης.

Συγκεκριμένα:

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σήμερα στους συνοριακούς σταθμούς της Κακκαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής για τη διεκπεραίωση των αδειών εισόδου των εποχικών εργατών από την Αλβανία. Ζητά ενίσχυση των σταθμών αυτών, και αναθεώρηση των διαδικασιών έγκρισης ώστε να ξεπερασθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ταυτόχρονα ο Μ.Βολουδάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο για εννεάμηνη απασχόληση 5,000 εργατών γης. Σε αυτήν επισημαίνει ότι πρόκειται μεν για θετική εξέλιξη, δε φθάνει όμως για να καλύψει τις πολύ μεγαλύτερες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα.

Ερωτά ποιος είναι ο σχεδιασμός για σύναψη κι άλλων τέτοιων συμφωνιών, επισημαίνοντας ότι αυτές είναι προτιμότερο να συνάπτονται με γειτονικές χώρες με τις οποίες υπάρχει συνάφεια πολιτισμού. Σημειώνει επίσης ότι τέτοιες συμφωνίες μπορούν υπό προϋποθέσεις να συμβάλλουν και στη μείωση της παράνομης μετανάστευσης.

Ταυτόχρονα ο Μ.Βολουδάκης επισημαίνει δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σήμερα στην έκδοση βίζας για αλλοδαπούς εργάτες, με ορισμένες Πρεσβείες μας στο εξωτερικό να καθυστερούν επί μακρόν τη διεκπεραίωση της κάθε περίπτωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος