Παρέμβαση Βολουδάκη για το Φαράγγι της Σαμαριάς

Το απρόσκοπτο άνοιγμα και λειτουργία του Φαραγγιού της Σαμαριάς το 2022, απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, στο Δημαρχείο Πλατανιά.

Η επικείμενη μεταφορά της αρμοδιότητας διαχείρισης του Φαραγγιού από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), συνιστά μια αλλαγή που προϋποθέτει καλή προετοιμασία, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι δε θα υπάρχουν και στο μέλλον καθυστερήσεις όπως αυτές που διαχρονικά παρατηρούνται στη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βολουδάκης, ο οποίος ανέλαβε να επικοινωνήσει με τους συναρμοδίους Υπουργούς για την έγκαιρη υπογραφή μιας σχετικής ΚΥΑ που εκκρεμεί.

Θεωρείται εφικτό από όλους τους αρμοδίους ότι εντός του Φεβρουαρίου μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις και να έχουν γίνει οι σχετικές προκηρύξεις για ανάθεση των εργολαβιών. Aν στην πορεία φανεί ότι δεν τηρούνται οι προθεσμίες, ο κ. Βολουδάκης θα ζητήσει να μετατεθεί για το 2023 η μεταφορά της αρμοδιότητας από τη Διεύθυνση Δασών στον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Δήμαρχοι Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης και Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, η Διευθύντρια της Δ/νσεως Δασών Πολύμνια Σκλαβάκη, ο εκπρόσωπος του ΟΦΥΠΕΚΑ Πέτρος Λυμπεράκης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Ρουμέλης Γιάννης Τζατζιμάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σφακίων Μανώλης Νικολούδης και τα στελέχη της Δ/νσεως Δασών Γιάννης Φωτάκης και Ελένη Πατεράκη. Τη σύσκεψη φιλοξένησε η Δ/νση Δασών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος