Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του 52χρονου πυροσβέστη στον Αποκόρωνα

«Ατυχέστατη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αποκόρωνα τη δήλωση του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου εποχικού πυροσβέστη, πατέρα τριών παιδιών, που για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της οικογένειάς του, εργάζονταν και ως εποχικός εργάτης στη δακοκτονία.

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του 52χρονου πυροσβέστη στον Αποκόρωνα

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κουκιανάκης είχε δηλώσει ότι «δεν φαίνεται να σημειώθηκε εν ώρα εργασίας», ενώ όπως διαπιστώθηκε από μαρτυρίες, ο άτυχος άνθρωπος βρήκε φρικτό τέλος, ενώ εργάζονταν στους δολωματικούς ψεκασμούς.

«Χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να εγγυάται ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και όχι να κάνει εκτιμήσεις πριν αποφανθούν οι αρμόδιες προς τούτο αρχές.

Ζητούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών όπου κι αν αυτές υπάρχουν. Καλούμε το Δήμο Αποκορώνου, να στηρίξει έμπρακτα την οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον Αποκόρωνα, ζητούν επίσης «τον ανασχεδιασμό από μηδενική βάση, του προγράμματος δακοκτονίας έτσι όπως αυτό εφαρμόζεται από τους αρμόδιους φορείς, με κυρίαρχο στόχο τη βελτίωση της εποπτείας και την εφαρμογή διαδικασιών και μέτρων που θα εγγυούνται έμπρακτα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων που με οποιοδήποτε τρόπο συμμετέχουν σε αυτό και παράλληλα θα βελτιώνουν τόσο το επίπεδο της ενημέρωσης τους σε ζητήματα ασφαλούς χρήσης του απαιτούμενου τεχνικού εξοπλισμού όσο και τις σχετικές αμοιβές τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος