Παρέμβαση της ΠΕΔ Κρήτης για τη διασφάλιση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη διασφάλιση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, ζητά με παρέμβασή του στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης.

Αφορμή στάθηκε ο αποκλεισμός 164 ήδη εργαζομένων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανθρώπων που καλύπτουν κρίσιμες ειδικότητες. Ο κ. Κουράκης ζητά την ικανοποίηση «του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για τη διασφάλιση μέσω ενός ειδικού μεταβατικού προγράμματος της εργασιακής σχέσης και την παραμονή στην υπηρεσία, όσων εξ αυτών δεν επελέγησαν κατά την διαδικασία της προκήρυξης, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία στελέχη με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση».

Αναλυτικά η επιστολή

« Αξιότιμοι κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε τον αποκλεισμό από την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ 164 ήδη υπηρετούντων εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διαφόρων και κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως οικογενειακών βοηθών, κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, νοσηλευτριών και οδηγών.
Δεδομένης της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες πρόνοιας στους ΟΤΑ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης ζητεί την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη διασφάλιση μέσω ενός ειδικού μεταβατικού προγράμματος της εργασιακής σχέσης και την παραμονή στην υπηρεσία, όσων εξ αυτών δεν επελέγησαν κατά την διαδικασία της προκήρυξης, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία στελέχη με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος