Το δυσεπίλυτο πρόβλημα στέγης στα Χανιά, μια από τις πιο ακριβές πόλεις στην Ελλάδα, όπου οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τείνουν να γίνουν κυρίαρχη πραγματικότητα, έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης με παρέμβασή τους εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλου και Νηπιαγωγών.
Ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τον Δήμο την εκμίσθωση ξενοδοχείου προκειμένου να φιλοξενηθούν μέχρι τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων η εκμίσθωση δεν είναι νομικά εφικτή, αφού αυτό το μέτρο επιτρέπεται σε μικρούς ορεινούς ή νησιωτικούς δήμους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το πρόβλημα στέγασης δεν αφορά μόνο τον κλάδο των εκπαιδευτικών, αλλά και τους υγειονομικούς, τους στρατιωτικούς κλπ , ενώ τόνισε ότι ήδη η δημοτική αρχή έχει ζητήσει να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πλαίσιο μέσω της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ.
«Πιέσαμε στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ να προσμετράται η εντοπιότητα ανεξαρτήτως αντικειμένου σε όλους τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπει «περιορισμός στην βραχυχρόνια μίσθωση, να παύσει η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών στο κέντρο των Χανίων»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος