Παρέμβαση του Βασ. Διγαλάκη στη Βουλή για το πρόβλημα άρδευσης της Κισάμου

Την επίσπευση κατασκευής των δικτύων άρδευσης στον Δήμο Κισάμου για την αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού της πηγής Κολενίου ζητά ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, με ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Διγαλάκης προτείνει να εξεταστεί η χρονική ιεράρχηση της αλληλουχίας των φάσεων/τμημάτων του όλου έργου αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού του ποταμού Ταυρωνίτη, έτσι ώστε να επισπευσθεί – προταχθεί χρονικά η κατασκευή των απαιτούμενων αγωγών και υποδομών, οι οποίες αποτελούν ούτως ή άλλως τμήμα τού υπό προκήρυξη έργου, προσφέροντας, μέσω της αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού των πηγών, μία πιο άμεση/μεσοπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της άρδευσης της ευρύτερης περιοχής, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ταμιευτήρων θα είναι ενταγμένες στο κεντρικό δίκτυο αξιοποίησης του δυναμικού του ποταμού Ταυρωνίτη.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση εκμετάλλευση του δυναμικού των πηγών στη θέση Κολένι και κατά συνέπεια την ταχύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων άρδευσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κισάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος