Παράσταση διαμαρτυρίας από τους μουσικούς στα Χανιά (ηχητικό)

Με μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τα νέα υγειονομικά μέτρα το μεσημέρι της Πέμπτης μουσικοί. Οι συγκεντρωθέντες χαρακτήρισαν «τραγική» την κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει και ζήτησαν μέτρα στήριξής τους από την πολιτεία.

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους μουσικούς στα Χανιά (ηχητικό)

Στο ψήφισμα που παρέδωσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, οι μουσικοί περιγράφουν με μελανά χρώματα τις συνθήκες που δουλεύουν: «Πολλές παραστάσεις, παραγωγές, συναυλίες ακυρώνονται ή αναβάλλονται με τραγικές συνέπειες για τους μουσικούς. Ενώ, οι γιορτές είναι παραδοσιακά περίοδος εντατικής εργασίας για τον κλάδο μας, σήμερα μένουμε χωρίς εισόδημα. Διακινδυνεύσαμε την υγεία μας, δουλεύοντας σε χώρους με συνωστισμό, που συχνά δεν τηρούσαν τα μέτρα, δεχτήκαμε πιέσεις να εργαστούμε ακόμα και με covid ενώ ακόμη και κρούσματα αποκρύφτηκαν για να μην πέσει η παραγωγή. Τώρα απαγορεύτηκε η μουσική, είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή, χωρίς καμιά αποζημίωση».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, το μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών, Κυριάκος Ηλιάδης, αναφέρθηκε στην επιτρακτική ανάγκη να πάρει μέτρα στήριξης του κλάδου τα οποία να καταβληθούν άμεσα, αφού πολλοί μουσικοί και οι συνεργάτες τους έχουν περιέλθει σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο.

Ακούστε τη συνέντευξη

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους μουσικούς στα Χανιά (ηχητικό)

Το ψήφισμα

???-????-???????-??????

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος