Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί η μετονομασία της «Αγίας Σκέπης σε «Ευ ζην Care»

Τη μετονομασία της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων «Αγία Σκέπη», σε «Ευ ζην Care» με πληρεξούσιο της προφυλακισμένης ιδιοκτήτριας και συνιδιοκτήτριας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η δικηγόρος οικογενειών και πρώην εργαζομένων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση, Μαρία Παπαδάκη.

Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί η μετονομασία της «Αγίας Σκέπης σε  «Ευ ζην Care»

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, η κα. Παπαδάκη υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητη η ευκολία με την οποία μέσα από την φυλακή και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική και δικαστική έρευνα, η ιδιοκτήτρια να προχωρά μεθοδικά και δυνάμει πληρεξουσίου, σε τροποποίηση του καταστατικού της μονάδας. Σε συνεργασία με τους «συνεταίρους και διαχειριστές» της επίμαχης επιχείρησης.

Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί η μετονομασία της «Αγίας Σκέπης σε  «Ευ ζην Care»

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 13 Φεβρουαρίου και μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες, προφυλακιστέοι κρίθηκαν η ιδιοκτήτρια της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, η συνιδιοκτήτρια κόρη της, ένας γενικός γιατρός και ένας ψυχίατρος, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο νοσηλεύτριες και ένα συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας, που εργάζονταν στο παρελθόν σαν διοικητικός υπάλληλος στην επίμαχη δομή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις 17 Μαρτίου, απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων οι ενστάσεις που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι των προφυλακισμένων κατηγορουμένων κατά των ενταλμάτων σύλληψής τους στην υπόθεση της Αγίας Σκέπης.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες αφορούν 29 ανθρωποκτονίες και για 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Επίσης, η δίωξη αφορά παράνομες συνταγογραφήσεις μέσω των ΑΜΚΑ ηλικιωμένων, η οποία ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά και άλλα αδικήματα.

Η ανακοίνωση της κ. Παπαδάκη

Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί η μετονομασία της «Αγίας Σκέπης σε  «Ευ ζην Care»

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος