Ομόφωνα «όχι» στη σχεδιαζόμενη λειτουργία λατομικής ζώνης εξόρυξης γύψου στη θέση «Προφήτης Ηλίας», στο Στόμιο του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά, λέει και το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημάνθηκε ότι πρόκειται για μια περιοχή στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν επενδυθεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ σε δράσεις και δομές ήπιων μορφών τουρισμού, αλλά και σε επενδύσεις νέων αγροτών.
Πρόκειται για την περιοχή που συνδέει το Καστέλι με το Ελαφονήσι μέσα σε δημόσια δασική έκταση. Η λειτουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας γύψου, θα φέρει πληθώρα άλλων έργων, μεταξύ των οποίων λιμενικές εγκαταστάσεις φόρτωσης και διάνοιξη οδού προσπέλασης.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, υπογράμμισε ότι στο πλευρό του Δήμου είναι και οι τέσσερις βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφέρεια.
Όσο είμαι δήμαρχος δεν πρόκειται να επιτραπεί μια τέτοια καταστροφική για τον τόπο δράση, κατέληξε ο κ. Μυλωνάκης.
Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μυλωνάκη
Ζητούμενο είναι να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα που ορίζουν τα της προστασίας της περιοχής Natura του Λαφονησιού, τα οποία εκκρεμούν.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου Ηλ. Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος