Ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά

Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά, με μέλη και φίλους της ΚΝΕ, με παλμό και ενθουσιασμό να δίνουν το “παρών” στο μαθητικό φεστιβάλ στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με σύνθημα “Δίνουμε ΤΡΟΠΟ στην οργή, ΑΝΑΣΑ ο αγώνας για να νικήσει η ζωή”.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρουσίαση εργασίας από μαθητές -τριες με θέμα «Η πάλη για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία στον 21ο αιώνα» και αθλητικές δραστηριότητες (bmx, skate) καθώς και δημιουργία γκράφιτι. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με τη μορφή παιχνιδιού ‘’Μάντεψε ποιος’’ συζήτηση για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα. Μέσα από τη συζήτηση του παιχνιδιού οι μαθητές ανάδειξαν πως τα όνειρα και οι ανάγκες τους δε μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς και τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις μπροστά στις εγκληματικές, όπως λένε, ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία αλλά και για το νομοσχέδιο για την παιδεία που εμπορευματοποιεί περαιτέρω τη μόρφωση και προβλέπει μεταξύ άλλων την τράπεζα θεμάτων και ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Η βραδιά τελείωσε με τον κατάλληλο τρόπο καθώς η δυναμική παρουσία των Heming.Ways και Twisted Band στην σκηνή ξεσήκωσε τα πλήθη.
Στον χώρο υπήρχε έκθεση με θέμα: Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Και ο αγώνας συνεχίζεται! Και γωνία με το Κόκκινο Αερόστατο για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

Τέλος, οι μαθητικές οργανώσεις των Χανίων ανανέωσαν τον ραντεβού τους για τις 18 Ιουνίου στις Καλύβες Αποκορώνου όπου θα πραγματοποιηθεί το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ του Αποκόρωνα καθώς και για τις 19 Ιουνίου στο Φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος