Ολοκληρώνεται ο κύκλος εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού σε κατοίκους Οικισμών του Δήμου Ρεθύμνης

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Ρέθυμνο, το οποίο υλοποιεί η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και τη συνδρομή των στελεχών του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Ρεθύμνης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται σε όλους τους Δήμους της Κρήτης, σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοί τους που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Στόχος είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας και η άμεση ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της λοίμωξης COVID-19.

Οι εμβολιασμοί της α’ δόσης διενεργήθηκαν ήδη κατά το χρονικό διάστημα 6 Ιουλίου έως 20 Ιουλίου.

Από τις 27 Ιουλίου έως και την Τρίτη 10 Αυγούστου, θα διενεργηθεί η διαδικασία χορήγησης της δεύτερης δόσης των εμβολίων.
Ειδικά για το Ρέθυμνο, το υγειονομικό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, οι υπεύθυνοι Ιατροί της Κινητής Μονάδας Ρεθύμνου και τα εξουσιοδοτημένα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του ¨Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ρεθύμνης, θα υλοποιήσουν τον εμβολιασμό κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες και στις εξής περιοχές:

• Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, στη Γωνιά. (Δημαρχείο – πρώην Δήμος Νικηφόρου Φωκά)

• Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 στην Επισκοπή (Πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ – πρώην Δήμος Λαππαίων).

• Τετάρτη 4 Αυγούστου στον Εσταυρωμένο (Δημοτικό Σχολείο Εσταυρωμένου – πρώην Δήμος Αρκαδίου).

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 9 το πρωϊ και όσοι συμπολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση έχουν ήδη ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Εντούτοις, για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 28310 55243 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Διευκρινίζεται ακόμη πως αν κάποιοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν την Α΄ δόση εμβολίου κατά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες (για την Β’ δόση θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού σύμφωνα με την πάγια διαδικασία) θα εξυπηρετηθούν με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, η οποία θα εξαρτηθεί από την προσέλευση όσων έχουν ειδοποιηθεί για τη β’ δόση εμβολιασμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος