Οι Northwaves στην ΕΡΤ Χανίων: «Με όπλο τη μουσική κάθε πρόβλημα μπορεί να λυθεί» (ηχητικό)

Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Τα χρώματα του Νότου» κυκλοφόρησαν πρόσφατα οι «Northwaves» το νεανικό συγκρότημα από τα Χανιά, τα μέλη του οποίου μέσα από τα τραγούδια τους, όπως δηλώνουν, επιχειρούν να προβάλλουν αξίες όπως η ελευθερία, η αισιοδοξία και η αγάπη, σε μια εποχή όπου όλα αυτά έχουν δεχθεί σημαντική φθορά.

Οι Northwaves δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2018 στα Χανιά από 5 φίλους, τον Αρτέμη Φιλιππάκη, που είναι ο κιθαρίστας και οι «δεύτερες φωνές» της μπάντας, τον Γιάννη Κανακάκη στο μπάσο, τον Θανάση Παπαδέα στη φωνή, τον Λεωνίδα Χατζηδημητρίου στα ντραμς και τον Μιχάλη Λαμπράκη στην κιθάρα.  

Βασικότερή τους επιρροή αποτελεί το κλασικό ελληνικό ροκ και συγκροτήματα όπως Ξύλινα Σπαθιά, Υπόγεια Ρεύματα, Χάσμα. Τον Ιανουάριο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, πίσω από το οποίο κρύβεται πολλή δουλειά, όρεξη και αγάπη για τη μουσική.  Σύνθημά τους, «ο ήλιος έχει ορκιστεί να φύγει η καταιγίδα».

Το μέλος των «Northwaves» Αρτέμης Φιλιππάκης μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων για την διαδρομή της ομάδας από το 2018 μέχρι σήμερα, τα όνειρα, τα σχέδια και τις ελπίδες τους. Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος