Οι επιχειρηματίες των Χανίων στην Ψηφιακή Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον Τουρισμό

Στην ανοιχτή ψηφιακή συζήτηση, την οποία διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με κεντρικά ζητήματα «Ο Τουρισμός στην σημερινή πραγματικότητα και οι ανάγκες της επόμενης μέρας», το οποίο ανέπτυξε η Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχης Τουρισμού και «Αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» με εισηγήτρια την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης.

Οι επιχειρηματίες των Χανίων στην Ψηφιακή Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον Τουρισμό

Παράλληλα, στην εκδήλωση ανέπτυξαν τις θέσεις τους οι αρμόδιοι θεσμικοί εκπρόσωποι για την Οικονομία κσι τον Τουρισμό της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με τους επικεφαλείς των Επαγγελματικών και Συνδικαλιστικών φορέων του Τουρισμού των Χανίων.

Ο κ. Ροκάκης, κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι «οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του τόπου μας βαρύνονται ήδη από ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν μπορούν ούτε να πληρώσουν χωρίς ρευστό, ούτε να περιμένουν άμεσα ότι θα καλύψουν από αύξηση τζίρου στο εγγύς μέλλον», δίνοντας παράλληλα ενδεικτικά στοιχεία:

• 1 στις 3 δεν θα μπορέσει ως το τέλος του 2021 να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτές,
• 1 στις 2 δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί μέχρι το τέλος του 2021 ως προς την πληρωμή υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.

«Το Επιμελητήριο έχει καταθέσει προς την Κυβέρνηση ολοκληρωμένη δέσμη 29 προτάσεων, την οποία ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων έχει εγκαίρως (29/09/2020) αποστείλει προς την Ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος από αυτές δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί», τόνισε ο κ. Ροκάκης, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τους στρατηγικούς άξονες που έχουν δοθεί από τα Επιμελητήρια και αφορούν στη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, στη διαγραφή του συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους προς το Δημόσιο, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 για την επιβίωσή τους και στην επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων για την επανεκκίνηση κλάδων, όπως η Εστίαση και ο Τουρισμός, με την προϋπόθεση να μη μειωθεί το προσωπικό τους.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ανέφερε ότι «Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, κρίσιμα έργα υποδομής για την ποσοτική ανάκαμψη και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος των Χανίων δυστυχώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια από την Ελληνική πολιτεία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα:

• Το νέο πύργο ελέγχου και το ραντάρ προσέγγισης του αεροδρομίου Χανίων,
• Την αναβάθμιση και επέκταση του «φονικού» Βόρειου Οδικού Άξονα, σε συνδυασμό με τη σύνδεση του Αεροδρομίου με τη Σούδα και τον κόμβο της Σούδας, και
• Την ολοκλήρωση των βιολογικών καθαρισμών σε Παλαιόχωρα, Αλμυρίδα και Γεωργιούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Χανίων, σε πρόσφατη συζήτησή του με τον Υφυπουργό Οικονομικών και Φορολογικής Πολιτικής, κ. Βεσυρόπουλο, ο κ. Ροκάκης έθεσε το ώριμο πλέον ζήτημα της μείωσης του Φ.Π.Α. στο 6% στην Εστίαση και στη Τουριστική Διαμονή με στόχο την αύξηση εσόδων Δημοσίου και Επιχειρήσεων εξαιτίας της ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας και ανάκαμψης των πωλήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος