«Όχι» στο «κακό πουλί» από το Σωματείο Ρεθύμνιων Πληγέντων

Την πλήρη αντίθεσή τους με την πρόσφατη απόπειρα να ανεγερθεί εκ νέου το περίφημο «Κακό Πουλί», ένα μνημείο που φέρει την υπογραφή των ναζί και της κυβέρνησης δοσίλογων, εκφράζουν με σκληρή ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου Ρεθύμνιων Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή 1941-1944.

«Όχι» στο «κακό πουλί» από το Σωματείο Ρεθύμνιων Πληγέντων«Η ναζιστική κατοχή στην Κρήτη 1941-1945 κόστισε ακριβά τόσο ηθικά όσο και υλικά στον λαό της που τιμωρήθηκε γιατί τόλμησε να υψώσει το ανάστημα του και να αντισταθεί γενναία στον κατακτητή. Σήμερα, 72 χρόνια μετά, δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή των ναζιστών στον τόπο μας που συνειδητά κατέκαυσαν και βεβήλωσαν με την επιβολή του μεγαλοϊδεατισμού και της αλαζονείας τους πως τα ματωμένα έργα τους ήταν εξαιρετικά επιτεύγματα για την ανθρωπότητα», επισημαίνουν στη σχετική ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, για να συμπληρώσουν:

«Όχι» στο «κακό πουλί» από το Σωματείο Ρεθύμνιων Πληγέντων«Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί η λήθη στα εγκλήματα και τις καταστροφές που επέβαλλαν τα κατοχικά στρατεύματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με τον ιμπεριαλιστικό και επεκτατικό τους πόλεμο, 3000 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους την Γερμανία, για την μεγάλη Γερμανία που οραματιζόταν ο Χίτλερ και οι ομοϊδεάτες του μια Γερμανία που θα περιλάμβανε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, το Βέλγιο τηνΓαλλία την Πολωνία την Ρωσία και την Ελλάδα βέβαια .

Κάτω από τον άγριο αητό – το σύμβολο του μιλιταρισμού και της χιτλερικής λαίλαπας στην Κρήτη – κατεβαίνει ο Τσολάκογλου, περιστοιχισμένος από χιτλερικούς αξιωματικούς, αφού μίανε τα θύματα του ναζισμού με το να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των Γερμανών που έπεσαν στη μάχη της Κρήτης. Κάθε μέρα κατεβαίνει κι ένα σκαλί στη σκάλα της προδοσίας, αφού έκανε τον πρώτο συμβιβασμό με τον καταχτητή και έγινε ο ίδιος η γέφυρα για να περάσει και να υποδουλώσει τον τόπο ευκολότερα ο εχθρός. Τα σκαλιά της προδοσίας οδηγούν όλο και πιο σίγουρα στο βάραθρο.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρυφοναζιστή ή φιλοναζιστή να μας παρασύρει στα παιγνίδια μιας συγχώρησης προς αυτούς που θα απορρίπτει το ιστορικό μας παρελθόν και θα εξισώνει τους θύτες με τα θύματα.
Κανένα ναζιστικό μνημείο που προσβάλει την ιστορία και την μνήμη μας .
Κανένα ναζιστικό μνημείο που θα δηλώνει την τιμωρία ολόκληρων χωριών επειδή υποστήριξαν την γη τους ,τα σπίτια τους και την αξιοπρέπεια τους ενάντια στους κατακτητές.

Καμιά ύπουλη ενέργεια από τους θύτες και τους συνεργάτες τους για δήθεν γιορτές συμφιλίωσης και άφεσης αμαρτιών για τα εγκλήματα. Υπενθυμίζουμε πως η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα πάνω από 360 δισεκατομμύρια και ενώ έχει ξοφλήσει σε όλες τις άλλες χώρες τα δάνεια τους, σε εμάς αρνείται. Αρνείται τις αποζημιώσεις που οφείλει στα θύματα του ναζισμού. Αρκετά για όσα συνέβησαν μετά τον πόλεμο εις βάρος της πατρίδας μας ,οι περισσότεροι ναζιστές δεν τιμωρήθηκαν από τα γερμανικά δικαστήρια και όσοι δικάστηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι πολύ γρήγορα και αξιοποιήθηκαν μια χαρά σε στρατιωτικές θέσεις στην Γερμανία όπως και στην Ελλάδα οι συνεργάτες τους.
Δεν θα αφήσουμε να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην Κρήτη παραγράφοντας το παρελθόν.

Δεν θα σταματήσουμε αν δεν φύγουν από τα χωριά της Κρήτης όλα τα μνημεία της οδύνης και της ντροπής.
Το στρατιωτικό νεκροταφείο των Γερμανών νεκρών κατακτητών στο Μάλεμε είναι αρκετό για να τους θυμίζει πως στην Κρήτη όσο και αν εξόντωσαν τους ανθρώπους της, η γη της έγινε το αιώνιο μνήμα του πιο παράλογου εγχειρήματος που διανοήθηκαν τα διεστραμμένα μυαλά των χιτλερικών ναζιστών δολοφόνων».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 1941-1944

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος