Ο Σπύρος Δανέλλης μιλά για το “οικολογικό έγκλημα” στο Βενέρατο, στην ΕΡΤ Χανίων (audio)

Την επιτακτική ανάγκη για μέριμνα των αρμόδιων Υπουργείων αναφορικά με την ρύπανση του φαραγγιού στο Βενεράτο και του ποταμού Απόλλωνα από τα λύματα των υπερκείμενων χωριών, η οποία αποτελεί μόνιμη απειλή για τη δημόσια υγεία στην περιοχή, αλλά και υποβάθμιση του σπάνιου αυτού υγροβιότοπου της Κρήτης, ανέδειξε με ερώτησή του ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ Δανέλλης χαρακτηριζει αυτό που εδώ και χρόνια συντελείται στην περιοχή, “οικολογικό έγκλημα”, που οφείλεται στο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των δικτύων σύνδεσής του με όλα τα σημεία των οικισμών και συνεπώς αυτά να εξακολουθούν να πέφτουν στο φαράγγι.

Η μέχρι σήμερα διαχείριση του θέματος από την αυτοδιοίκηση προκαλεί εύλογα ερωτγηματικά, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Δανέλλης, ο οποίος προσδοκά ότι μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, θα σταματήσει επιτέλους αυτή η χυδαία ασυδοσία.

Είναι ενδεικτικό ότι ο εργολάβος που ανέλαβε την κατασκευή του βιολογικού της περιοχής, δεν κατασκεύασε και τα αναγκαία παράλληλα δίκτυα, αν και όπως όλα δείχνουν κηρύχθηκε μεν έκπτωτος, έχει ωστόσο πληρωθεί.

Ακούστ τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Δανέλλης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος