Ο Κώστας Γαβράς μίλησε εφ όλης της ύλης σήμερα από τα Χανιά (video)

Για τον μοναδικό τρόπο που ο κινηματογράφος διαχρονικά συνιστά μια αντανάκλαση της κοινωνίας, αναφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, τον κινηματογράφο, τα παιδιά μα και για τον κόσμο σήμερα ο διεθνούς φήμης Σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που είναι το τιμώμενο πρόσωπο του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ο Κώστας Γαβράς μίλησε εφ όλης της ύλης σήμερα από τα Χανιά (video)

«Τα παιδιά όπως μαθαίνουν να γράφουν θα πρέπει να μάθουν και πως γίνεται μια ταινία. Θα πρέπει να μάθουν ότι κινηματογράφος δεν είναι μόνο δύο ώρες χαμόγελα. Αλλά ο κινηματογράφος είναι καθρέφτης της ζωής», επεσήμανε ο αγαπημένος σκηνοθέτης, ο οποίος συνεχάρη την «ψυχή» του Φεστιβάλ Ματθαίο Φραντζεσκάκη, για την ένταξη εργαστηρίων κινηματογράφου για τα παιδιά μα και για τις on line προβολές ταινιών στα σχολεία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Ο Κώστας Γαβράς μίλησε εφ όλης της ύλης σήμερα από τα Χανιά (video)

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Κώστας Γαβράς αναφέρθηκε και στην διεθνή και ελληνική πραγματικότητα, εκφράζοντας την αγωνία του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του σε όλο τον κόσμο,
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι μια καταστροφή και απειλεί την ίδια την ενότητα της Ευρώπης, τόνισε χαρακτηριστικά».

Ο Κώστας Γαβράς μίλησε εφ όλης της ύλης σήμερα από τα Χανιά (video)

Παράλληλα, καταδίκασε την παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα «Είναι τελείως απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Στη χώρα της Δημοκρατίας δεν μπορούμε να το ανεχτούμε».

Αύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου, από τις 6-10 το απόγευμα, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τον τιμώμενο φιλοξενούμενο του Φεστιβάλ, τον Σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά με παράλληλη προβολή της ταινίας του «ΑΜΗΝ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος