Ο δράστης, οι ενδεχόμενες άλλες επιθέσεις, ο φόβος, η σιωπή…

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μετά από τη σχετική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου δολοφόνου της Αμερικανίδας ερευνήτριας Suzanne Eaton.

Πρόκειται για τον Γιάννη Παρασκάκη του Απόστολου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας είκοσι (20) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών που έχουν τελεστεί σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις από τον ανωτέρω.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25802 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τα περιστατικά που διερευνώνται…
Επτά τουλάχιστον περιστατικά απόπειρας παράσυρσης πεζών γυναικών –όλες αλλοδαπές εκτός από μία Χανιώτισσα- από παρόμοιο λευκό αμάξι μεταξύ των περιοχών Μάλεμε και Κισσάμου, εκεί δηλαδή που ο δράστης μοίραζε τον χρόνο του, διερευνώνται προσεκτικά από την Ασφάλεια Χανίων.

Σε δύο περιπτώσεις, οι κοπέλες κατήγγειλαν την επίθεση που δέχτηκαν από οδηγό που χειρίζονταν λευκό αμάξι στην αστυνομία, οι υποθέσεις ωστόσο έκλεισαν ως ανεξιχνίαστα τροχαία με εγκατάλειψη.
Ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί το γεγονός, ότι παρά τη γνώση των περιστατικών, σε μια μικρή επαρχιακή κοινότητα, δεν αναζητήθηκε ή εντοπίστηκε το «λευκό αυτοκίνητο».
Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο δράστης τις πρώτες ημέρες μετά τη δολοφονία της Suzanne Eaton, πήγαινε στο σπίτι του χωρίς το αυτοκίνητό του.

O δράστης

Καθώς οι μέρες περνούν τα στοιχεία που αφορούν στον χαρακτήρα και στη συμπεριφορά του δράστη πληθαίνουν. Το ίδιο πληθαίνουν και τα ερωτήματα για τη στάση ανοχής της τοπικής κοινωνίας, απέναντι σε μια ξεκάθαρα ανησυχητική συμπεριφορά:
Ακρωτηριασμοί και στραγγαλισμοί οικόσιτων ζώων, κατάποση σκουληκιών σε δημόσια θέα, ο διαμελισμός του σκύλου της οικογένειας, η αποβολή από το εκκλησιαστικό σχολείο, οι αναρτήσεις στο youtube που ολοφάνερα αποκάλυπταν μια σεξουαλική επιθετικότητα μα και την ανάγκη να προτάξει τον εαυτό του ως ξεχωριστό, με μοναδικές, στα όρια του υπερφυσικού «δυνάμεις».

Ούτε η σύλληψη για εμπρησμό, την οποία ομολόγησε ο 27χρονος, ,με τη δικαιολογία ότι τον μάγευε ο ήχος των σειρήνων, δεν αφύπνισε το περιβάλλον του.

Ο φόβος…

Στις μικρές κοινωνίες, ο φόβος συχνά κάνει τα στόματα όσων ξέρουν, να κλείνουν ακόμα πιο ερμητικά.
Ο φόβος για ενδεχόμενη οικογενειακή παρεξήγηση, για αντεκδίκηση ξεπερνά ακόμα και την πλήρη επίγνωση μιας συμπεριφοράς απρόβλεπτης και, τελικά, επικίνδυνης.
Ακόμα και σήμερα, άνθρωποι που γνωρίζουν, διστάζουν να μιλήσουν, +αφού είναι βέβαιοι ότι ο δράστης θα «πέσει στα μαλακά» και ότι θα βρεθεί πίσω στον κοινό μικρόκοσμο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος