Ντόμινο καθυστερήσεων στο αεροδρόμιο Χανίων

Ντόμινο καθυστερήσεων στο αεροδρόμιο Χανίων Ντόμινο καθυστερήσεων στις αφίξεις και αναχωρήσεις στις πτήσεις εξωτερικού, καταγράφεται απόψε στο αεροδρόμιο Χανίων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στις αίθουσες αναμονής. Είναι ενδεικτικό ότι σε σύνολο 15 πτήσεων έχουν ανακοινώσει καθυστέρηση σε 10. Το πρόβλημα προκύπτει τις ημέρες αιχμής,, λόγω τις έλλειψης προσωπικού σε πολλά αεροδρόμια της Δυτικής Ευρώπης.

Έτσι η Eurocontrol, όταν υπάρξει πρόβλημα σε μια πτήση, τη μεταθέσει σε άλλη ώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ντόμινο καθυστερήσεων στο αεροδρόμιο ΧανίωνΣύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο μέσος όρος αυτών των καθυστερήσεων κυμαίνεται τις ημέρες αιχμής, στο 40-50%, ενώ συχνά δημιουργούνται προβλήματα σε πτήσεις που αναχωρούν αργά από τα Χανιά και έχουν προορισμό ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, που απαγορεύεται η προσγείωση αεροσκαφών μετά τα μεσάνυχτα, για λόγους τήρησης της κοινής ησυχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πτήση που έφυγε αργά το βράδυ της Παρασκευής από τα Χανιά προς Γερμανία, προσγειώθηκε τελικά στο Πούσνικ της Πολωνίας και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος