Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικά – ‘Ολοι οι Ιατροί βρίσκονται στην υπηρεσία τους

“Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου λειτουργεί κανονικά και οι γιατροί βρίσκονται στην υπηρεσία τους” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ιδρύματος δίνοντας διευκρινίσεις για το τι έχει συμβεί.


Αναλυτικά η ανακοίνωσή της διοίκησης έχει ως εξής:
“Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την μαζική παραίτηση των ιατρών της ΜΕΘ του ιδρύματος, σας ενημερώνει ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί κανονικά και ότι όλοι οι Ιατροί βρίσκονται στην υπηρεσία τους.
Επιβεβαιώνουμε ότι δόθηκε εντολή από τη Διοίκηση του νοσοκομείου να συμμετέχουν και οι εντατικολόγοι στη λίστα διακομιδών διασωληνωμένων ασθενών, η οποία καταρτίστηκε βάσει των ειδικοτήτων που το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου υπέδειξε ως συναφείς για την διαχείριση αντίστοιχων περιστατικών.
Ακολούθως αυτής της απόφασης για την ασφαλή διακομιδή των ασθενών κατατέθηκε έγγραφο γνωστοποίησης πρόθεσης παραίτησης των 5 ιατρών της ΜΕΘ προς την Διοίκηση.
Θα ακολουθήσουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με την Διοίκηση και τους Ιατρούς της ΜΕΘ.
Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να λαμβάνει σύννομες αποφάσεις που διασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία και την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών και αυτό πράττει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος