Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Τιμούμε την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης”

Κορυφώνονται σήμερα, Κυριακή, οι επετειακές εκδηλώσεις στα Χανιά για τη Μάχη της Κρήτης. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε το πρωί την επίσημη λειτουργία στο Μητροπολιτικό ναό των Χανίων και στην συνέχεια την παρέλαση των παραδοσιακών συλλόγων στο Ενετικό λιμάνι.Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και αξιωματούχοι ξένων χωρών.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Τιμούμε την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης”Στις δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε: “Τιμούμε την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ενός γεγονότος σημαντικού για την πρώτη φάση του Β΄ Π.Π., που έχει τη δική του αξία. Είναι όμως μια αφορμή να γιορτάσουμε την κρητική ψυχή, να αναλογιστούμε όπως είχε πει και ο Ν. Καζαντζάκης, το αίσθημα της ευθύνης είναι σε εμάς τους άρχοντες του τόπου η ανάγκη να φανούμε αντάξιοι αυτής της ψυχής”.
“Πάντα είμαστε αξιόμαχοι – συνέχισε ο Υπουργός – απλώς η προσπάθεια που συνεχίζεται και εξελίσσεται, και αποδίδει ήδη καρπούς, είναι να καταστούμε περισσότερο αξιόμαχοι και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αγορές καινούριων εξοπλιστικών συστημάτων, την αναβάθμιση και ολοκληρωμένη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων που είναι αρκετά, αλλά και με παρεμβάσεις για να αναβαθμιστεί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι άλλωστε και η ειδοποιός διαφορά, πολλαπλασιαστής ισχύος όπως λέμε. Και στα δυο αυτά πεδία έχουμε κάνει αρκετά μέσα σε δυο χρόνια, η δουλειά και το καθήκον μας σαν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τις εντολές του πρωθυπουργού, είναι να κάνουμε τις Ε.Δ. να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους όπως ξέρουν και μπορούν”. “Διαβεβαιώνω όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως ικανές να αρθούν στο ύψος της περίστασης και να διασφαλίσουν στο ακέραιο και στο απόλυτο τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στ. Αρναουτάκης

Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Τιμούμε την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης”Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επισήμανε: “Η 80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης, συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Δύο κορυφαίες στιγμές στη μακραίωνη ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Για την Περιφέρεια Κρήτης, ο εορτασμός της Μάχης της Κρήτης σηματοδοτεί τη διαμόρφωση των συνθηκών για την ήττα των δυνάμεων του Άξονα. Οι άοπλοι Κρήτες αγωνιστές, το Μάη του 1941, σε συνεργασία με τις συμμαχικές στρατιωτικές δυνάμεις, έδωσαν το ηχηρό μήνυμα της αντίστασης, απέναντι στη βαρβαρότητα του ναζισμού και του φασισμού.

Όλοι μαζί εγγυήθηκαν την Ελευθερία, νίκησαν το φόβο του θανάτου, γράφτηκαν στον μακρύ κατάλογο των ηρώων της Ελλάδας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος