Νερό άριστης ποιότητας από την ΔΕΥΑΧ στα Χανιά

Το Χημικό και Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που λειτουργεί από το 1991 και είναι διαπιστευμένο, πραγματοποιεί καθημερινά φυσικοχημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε πόσιμα νερά του δικτύου υδροδότησης και των πηγών υδροληψίας για τη διασφάλιση άριστης ποιότητας νερού που παρέχει η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στους καταναλωτές.Είναι το μοναδικό στην Κρήτη και ένα από τα έξι Εργαστήρια ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα που διαθέτει πιστοποιητικό διαπίστευσης κατά ISO 17025.
Ειδικά για το 2020 εξετάστηκαν 670 δείγματα νερού δικτύου ύδρευσης και 84 δείγματα πηγών και γεωτρήσεων του συστήματος υδροδότησης σε όλο το Δ. Χανίων και πραγματοποιήθηκαν 3.360 μετρήσεις παραμέτρων ποιότητας.
Πρόσφατα επέκτεινε το πεδίο διαπίστευσής του στη δειγματοληψία πόσιμου νερού με τη λήψη του πιστοποιητικού ΕΣΥΔ 1163-2/31-5-2021, διασφαλίζοντας έτσι ότι όλη η διαδικασία ελέγχου της ποιότητας του πόσιμου νερού, από τη στιγμή που λαμβάνεται το δείγμα μέχρι την καταγραφή των αποτελεσμάτων, συμμορφώνεται με το πρότυπο ISO 17025-2017.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος