Νέες χρηματοδοτήσεις έργων για το δήμο Αγίου Βασιλείου

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου Αγίου Βασιλείου, τα έργα που υλοποιούνται και τις μελέτες που έχουν υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθούν για χρηματοδότηση.

Ο κ. Πέτσας από την πλευρά ενημέρωσε τον κ. Ταταράκη ότι τα έργα που έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου ύψους 8.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν συμβασιοποιηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν θα συνυπολογιστούν στο πλαφόν χρηματοδότησης του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το οποίο για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου θα είναι 6.000.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» έχουν ήδη ενταχθεί έργα Αγροτικής Οδοποιίας 930.000 ευρώ, Δίκτυα Ύδρευσης 760.000 ευρώ και αναμένεται η έγκριση της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Κοξαρέ, Παλέ, Λαμπινής, Μυξορρούματος και Αγίας Πελαγίας προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ.

Επίσης ο Αν Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου για την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 120.000 ευρώ από το ΠΔΕ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος