Νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ

Στην παρουσίαση δύο νέων καινοτόμων μηχανημάτων που θα συμβάλλουν στην ορθή διαχείριση και την καλύτερη διαλογή και εναπόθεση των απορριμμάτων, προχώρησαν σήμερα (5/11) στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ . Στον χώρο του εργοστασίου και των κυττάρων ΧΥΤΥ της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στο Ακρωτήρι, βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης Κώστας Πατεράκης, ο τέως Δ/νων Σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος Χανίων, Γιάννης Κουτράκης, καθώς και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες Δήμου και Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α..
Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την πρώτη λειτουργία του εξειδικευμένου και υπερσύγχρονου μηχανήματος συμπίεσης αποβλήτων, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διάστρωση και συμπίεση των υπολειμμάτων τα οποία οδηγούνται στο νέο κύτταρο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων . Το συγκεκριμένο μηχάνημα, αντικαθιστά πλέον τον υφιστάμενο Συμπιεστή Αποβλήτων, ο οποίος λειτουργεί για 20 και πλέον έτη με 35.000 και πλέον ώρες λειτουργίας. Έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με χρηματοδότηση σύμβασης ύψους 295.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε και το νέο αυτόνομο ρομποτικό σύστημα για ανακύκλωση αστικών απορριμμάτων – “ΑΝΑΣΑ”, στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ, το οποίο θα συμβάλει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και θα τεθεί επίσημα σε λειτουργία στις αρχές του 2022. Το ρομποτικό σύστημα είναι ικανό να αναγνωρίζει και να διαχωρίζει-διαλέγει συγκεκριμένα ανακυκλώσιμα υλικά και έχει εγκατασταθεί σε δύο βιομηχανίες επεξεργασίας απορριμμάτων, συγκεκριμένα στον Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων Κρήτης και τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων , σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Πολυτεχνείου Κρήτης, υπό τη συντονίστρια εταιρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος