Νέα τροπή στην υπόθεση Βαλυράκη: Βήμα – βήμα η δικαίωση της οικογένειας (ηχητικό)

Στις σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη αλλά και στη δικαίωση της οικογένειας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ της οποίας έγινε δεκτή η προσφυγή εναντίον του Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων που χειρίζονται την υπόθεση.

“Ο Εισαγγελέας θα ελεγχθεί για την απόφασή του να θέσει την υπόθεση «Βαλυράκη» στο αρχείο, όχι γιατί η οικογένειά του θέλει να έρθει σε ρήξη, αλλά γιατί δεν μπορεί μια υπόθεση, που κάτω από την εποπτεία άλλων λειτουργών της δικαιοσύνης, ολοκληρώθηκε ως προς το ανακριτικό σκέλος και τώρα πηγαίνει σε τακτική δικάσιμο, να επιχειρηθεί να περάσει στη λήθη από τον συγκεκριμένο άνθρωπο”, τόνισε ο κ. Φωτάκης.

Νέα τροπή στην υπόθεση Βαλυράκη: Βήμα – βήμα η δικαίωση της οικογένειας (ηχητικό)

Ο νομικός και στενός φίλος τόσο του Σήφη Βαλυράκη, όσο και της οικογένειάς του, αναφέρθηκε στους δύο ψαράδες, οι οποίοι στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν βγει εκείνη την ημέρα για ψάρεμα. Όμως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι . «Τον περασμένο Ιούλιο, μέσα σε ένα μήνα από την έκδοση των αιτιολογημένων ενταλμάτων προσωρινής κράτησης (χρόνος ρεκόρ για αποφυλάκιση), αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Χαλκίδας, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση, με εγγυοδοσία σε καθένα από τους κατηγορούμενους, 40.000 €, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ.

Τέλος, ο κ. Φωτάκης αναφέρεται και στα όσα επίσημα έχει καταγγείλει ο βασικός μάρτυρας, ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση και στη συνέχεια, επιχειρήθηκε η δωροδοκία του, γεγονός που κατέθεσε στο Τμήμα Εκβιαστών.

Το μόνο που επιθυμεί η οικογένεια του αείμνηστου Σήφη, είναι να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις συνθήκες του θανάτου του και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Φωτάκη στην ΕΡΤ Χανίων

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος