Συνάντηση συντονισμού για τις μελέτες που αφορούν τα ώριμα έργα για το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Σφακίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Τα έργα αναμένεται να ενταχθούν στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Περιφέρειας Κρήτης για τις περιοχές UNESCO και να προχωρήσουν προς υλοποίηση με το νέο έτος, όταν ανοίξουν οι σχετικές προσκλήσεις για έγκριση χρηματοδότησης. Οι μελέτες υλοποιούνται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σφακίων, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου, ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Δημήτρης Μιχελογιάννης και συνεργάτες του Δήμου Σφακίων.
Ο κ. Καλογερής επεσήμανε, ότι το μοντέλο των ΟΧΕ για την Κρήτη κρίθηκε πολύ επιτυχημένο διότι δόθηκε η δυνατότητα να εξωραϊστούν πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές και να μπουν σε ρυθμό ανάπτυξης, να διευκολυνθεί η ζωή των κατοίκων και να βελτιωθούν οι υποδομές. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος της Περιφέρειας, τόνισε, “να προσφέρει κίνητρα στους ανθρώπους να παραμένουν στην ενδοχώρα. Πρόκειται και για μία επιτυχία του Δήμου Σφακίων που επιδεικνύει τέτοιο βαθμό ετοιμότητας, σε συνεργασία βέβαια με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων“, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος